Avid Consoles

AVID Audio is een voortzetting van het Amerikaanse merk Digidesign, bekend van Pro Tools audio-editing hard- en software. AVID kent zijn oorsprong in de video-editingtechniek. Het bedrijf zorgde in begin jaren 90 voor de overgang van film- en videomontage op de traditionele wijze naar het “non-lineaire” monteren en bewerken op de computer.
Met de overname in 1995 van Digidesign kreeg AVID ook in de audio-wereld voet aan de grond waarna in 2010 de naam Digidesign definitief verdween.

De ervaring met de hoge geluidskwalitieit van Pro Tools werd door AVID ingezet voor de productie van uitstekende (live)mengtafels. Beroemd werden de Venue D-show systemen en later de meer compacte Venue SC48. Nog veel kleiner was het S3L-platform waarbij het bedieningspaneel was teruggebracht tot een “surface” met 16 faders en slechts enkele controllers.

Inmiddels heeft AVID de S6L-serie uitgebracht. Geheel nieuw ontworpen, met totale flexibiliteit en optimale geluidskwaliteit voor ogen. De bediening is echter gebaseerd op de eerdere Venue-reeks, een geluidtechnicus zal zich dus snel thuis voelen op een S6L.

Binnen de S6L-familie zijn vele surfaces, engines en stageboxen verkrijgbaar, en is integratie van bijvoorbeeld Pro Tools en WAVES-plug-ins mogelijk.

WG theatertechniek is al vele jaren dealer, verhuurder en gebruiker van AVID consoles, waardoor ook de aftersales gewaarborgd is.