DPA microphones

DPA microphones

DPA microphones is in 1992 onstaan na opsplitsing van het beroemde Deense Brüel & Kjær-concern. DPA staat voor Danish Pro Audio en heeft inmiddels een uitstekende reputatie op het gebied van hoogstaande audio-opname en versterking. Het merk heeft met de 4061 en 4066 miniatuurmicrofoons en headsets de norm bepaald voor theaterversterking en deze mics zijn nog steeds de eerste keus voor veel geluids-ontwerpers.

Onder muzikanten en live-engineers is de 4099-serie zeer populair. Deze compacte instrumentmicrofoon met de kenmerkende kleine zwanehals is in te zetten voor de meest uiteenlopende toepassingen, van strijkerskwartet tot heavymetal-drumkit.

In 2012 introduceerde DPA de d:facto zangmicrofoon. Zowel de bedrade versie als de kapsels voor draadloze microfoons werden in korte tijd een succes en kregen onlangs met het 2028-model een budget-broertje.

Al sinds de oprichting van DPA levert en gebruikt WG theatertechniek de producten van DPA. Er is veel kennis en ervaring aanwezig betreffende de toepassing van de diverse series en ook voor service aan DPA-mics kun je bij WG terecht.