Lemo

Lemo

Eén van de belangrijkste en tevens meest kwetsbare verbindingen in de geluidswereld is die tussen een microfoon en een zender-bodypack. In de praktijk blijken niet zozeer radio-storingen voor interruptie van het geluidssignaal te zorgen maar veel vaker mankementen aan kabel of connector van de microfoon of bodypack.

Bij WG theatertechniek worden bij voorkeur alle verbindingen gemaakt met de originele connectors van het Zwitserse bedrijf Lemo. De Lemo3-connector wordt al jaren gebruikt op de topseries van Sennheiser en Shure maar WG kan ook de EW-D en G4 series van Sennheiser ombouwen van mini-jack naar Lemo3. Hierbij blijft de fabrieksgarantie behouden. Ook voor oudere sets is ombouw meestal nog mogelijk.

Om de kans op storing aan het Lemo3 kabeldeel zo klein mogelijk te houden heeft WG al jaren een zelf-ontwikkelde extra trek-ontlasting voorhanden. Deze extra verstevigde L3-variant heeft een bocht die de kabel, afhankelijk van het type bodypack, naar de juiste richting geleidt en tevens ook zorgt dat de verbinding intact blijft bij bijvoorbeeld vallen van de bodypack aan de microfoondraad. Deze WG-bocht is een bgrip bij theater en musical geluidsontwerpers en technici en kan op praktisch iedere microfoon worden toegepast.

Ook repareert WG DPA-headsets zonder verwisselbare kabel bij storing aan de overgang tussen microfoomboom en kabel. Er wordt dan een degelijke Microdotverbinding gemonteerd waardoor de kabel meteen wisselbaar is. WG is in Nederland het enige bedrijf die deze reparatie uitvoert en de waarbij kostbare headset dus een tweede leven krijgt.