Verkadefabriek

Kleine Zaal

In de loop van vorige eeuw gingen veel Bossche meisjes na de huishoudschool werken bij Verkade: ‘de meisjes van Verkade’. De Verkadefabriek werd een begrip in ‘s-Hertogenbosch. Hele generaties werkten er in de bakkerij, op de inpakafdelingen of de expeditie. De oude bakkerij maakte in de jaren vijftig plaats voor de productiehallen, waarin nu de repetitieruimtes zijn opgenomen.

Jarenlang heeft de oude koekjesfabriek leeg gestaan. Totdat ZT Hollandia er in 2001 de voorstelling Varkens/Boeren speelt. De Verkadefabriek is op dat moment ook al in beeld als mogelijke locatie voor een nieuw kunstencentrum.
In 2002 brengt Theater Artemis er de gigantische productie Katharina, Katharina in het ganzenbord. In februari van datzelfde jaar besluit de Bossche gemeenteraad tot de (ver-) bouw van de Verkadefabriek tot een complex voor theater, film en horeca.

In 2004 opende de ‘nieuwe’ Verkadefabriek zijn deuren en begon met twee theaterzalen, drie filmzalen, een café-restaurant en repetitieruimten.

Dat is andere koek.

Het luidsprekersysteem van de kleine zaal is volledig vervangen. De d&b audiotechnik C6 luidsprekers zijn vervangen door Yi7P aangevuld met VG-Subs. Ook het versterkerrack en de infra is aangepakt. De e-pacs hebben plaatst gemaakt voor 30D versterkers en zijn voorzien van een nieuw patchveld waardoor er ook gebruik kan maken van de AES/EBU ingangen van de versterkers. Hierdoor kan het audiosignaal van de ingangen van de mengtafel tot aan de uitgangen van de versterkers digitaal blijven.

Totaalpakket

Met dit totaalpakket kan de kleine zaal van de Verkadefabriek weer een paar jaar vooruit.
4x d&b audiotechnik Yi7P
2x d&b audiotechnik VG-SUB
8ch. d&b audiotechnik 30D
Nieuw infrastructuur en patchgedeelte