Sennheiser en Neumann
Neumann

Sennheiser en Neumann

De Duitse microfoon- en hoofdtelefoonfabrikant Sennheiser is al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw een begrip in de professionele geluidstechniek. Het bedrijf produceert hoogwaardige microfoons en hoofdtelefoons en is tegenwoordig vooral bekend om draadloze oplossingen.
Met de introductie van de eerste generatie Evolution Wireless in 1999 zette Sennheiser een standaard voor betaalbare en betrouwbare zendermicrofoons. Ook nu nog is de huidige vierde generatie een vanzelfsprekende keuze voor uiteenlopende gebruikers.
Naast de traditionele analoge UHF-systemen biedt Sennheiser ook al jaren digitale zendermicroons aan, van de superieure 6000/9000-series tot het onlangs geintroduceerde EW-D budget-systeem.

Sinds 1991 maakt ook microfoonfabrikant Neumann deel uit van Het Sennheiser-concern.
Neumann maakt al heel lang uitstekende microfoons voor live- en studiogebruik. Het heeft in zijn geschiedenis vele iconische modellen geproduceerd zoals de allround MK184 en het studio-werkpaard U87. Een bekend gezicht in de Neumann-catalogus is die van het kunsthoofd KU100, de standaard voor zeer realistische binaurale stereo-opnames.
Neumann fabriceert inmiddels ook een serie studio-monitoren die hun weg vinden naar opname,- editing,- en broadcast-studios.

De relatie tussen WG theatertechniek en Sennheiser/Neumann gaat al vele decennia terug. Zowel voor de verkoop als de verhuur zet WG voornamelijk Sennheiser-apparatuur in. Of het nu gaat om een hoofdtelefoon, bedrade microfoon of high-end zendersysteem, Sennheiser is WG’s eerste keus.